Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Ας κοιτάξουμε την ουσία!

Προβληματίστηκα πολύ από το σχόλιο ενός αναγνώστη σε προηγούμενη ανάρτηση που έκανε λόγο για άρχοντες, υπεύθυνους και αρμόδιους του τόπου και για τη χώρα που γελοιοποιείται... Νιώθω ότι είναι η χαρακτηριστική ψυχολογία των Ελλήνων....
Γιατί;;;
Γιατί να εγκλωβίζεσαι στην προπαγάνδα των ΜΜΕ; Όχι! Δεν είναι οι άρχοντες του τόπου το πρόβλημά μας! Το κράτος μας ήταν χρεωμένο από τότε που δημιουργήθηκε! Μα ιδρύθηκε υπογράφοντας δάνεια! Γιατί τώρα να σε ενοχλεί κάτι που υπήρχε από πάντα; Επειδή σε έχουν πρήξει να σου το λένε; Δηλαδή αν είσαι κοντός από πάντα, γιατί να σε ενοχλεί αν μετά από 20 χρόνια κάποιοι σε πούνε κοντό;
Δεν είναι το πρόβλημά μας αυτό!
Μη βλέπεις τηλεόραση!!! Μας έχουν φλομώσει στη μαγειρική, στο χορό, στα τραγούδια και τα πανηγύρια. Στην Αρχαία Ρώμη το λέγανε "άρτο και θεάματα". Σε κοιμίζουν και σου λένε κι από πάνω ότι είσαι το αίσχος και η ντροπή του κόσμου. Και γίνεσαι και παράδειγμα προς αποφυγήν και μετά έχεις την ψυχολογία του υποταγμένου. 
Γιατί;;; 
Μη τσιμπάς! Δεν είναι το πρόβλημά μας η εξουσία...Γιατί η δική τους εξουσία, ετοιμολογικά δεν προέρχεται "εκ της ουσίας" αλλά είναι "έξω από την ουσία". Αποκομμένη και μακριά από αυτήν!
Ε, ας κοιτάξουμε την ουσία επιτέλους! 

2 σχόλια:

 1. Χαίρομαι που θίχτηκε ένα πολύ ευαίσθητο νεύρο όπως Τα ΜΜΕ και δη η τηλεόραση! Πλέον επιτελούν προπαγάνδα και ούτε στο ελάχιστο ενημέρωση.
  Κι ο λόγος?
  Απλούστατος: για να νιώθει ο καθένας από εμάς καημένος, απογοητευμένος και υποτελής. Με τον τρόπο αυτό η επερχόμενη εξαθλίωσή, υποταγή και κυρίως καταπάτηση των εθνικών του δικαιωμάτων θα του φανεί λογική κι επόμενη αν όχι λυτρωτική!

  Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ ότι η τηλεόραση μαζί με τους δημοσιογράφους -πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων - εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Δυστυχώς έχουν την τεράστια και ανεξέλεγκτη δύναμη να μπαίνουν στα σπίτια μας και να διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις ζωής και συνειδήσεις.
  Ας τους δείξουμε ότι η δύναμή τους ΗΤΑΝ ανεξέλεγκτη! Ας τους δείξουμε ότι η στάση ζωής που αυτοί οι ίδιοι μας ώθησαν να αποκτήσουμε θα είναι για αυτούς μοιραία! Ας τους δείξουμε ότι δεν είμαστε άβουλα όντα και ότι δεν αποχαυνωνόμαστε παρακολουθώντας τη ζωή μας, αλλά επιλέγοντάς την όπως ΕΜΕΙΣ θέλουμε!

  Λυπάμαι για την έκταση του σχολίου που ίσως υπερβαίνει ακόμη και την ίδια την ανάρτηση, αλλά αλλά για το εν λόγω θέμα η οργή μου ειναι ασυγκράτητη. Ευχαριστώ για την κατανόηση κι ελπίζω να μην είμαι ο μόνος ...οργισμένος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ αναγνώστη...ψυχραιμία και αισιοδοξία χρειάζεται. Ο πανικός δε βοηθά και η οργή οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα... Σου θυμίζω την αττάκα με την οποία τελειώνει η ταινία "American History X":
  Life' s too short to always be pissed off...
  Νιώσε ελεύθερα να σχολιάζεις όπως και όσο θες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή